Obitelj


Aquarium Pula

Aquarium Pula-Pola nalazi se u austrougarskoj utvrdi Verudela sagrađenoj 1886. godine na istoimenom poluotoku, 3 km udaljenom od centra Pule. Prenamjena utvrde u akvarij kontinuirano se odvija od 2002. godine. Akvarijski postav smješten je u 60-ak bazena u prizemlju, rovu i prvom katu utvrde.

Na površini od približno 2000 m2 posjetitelji će upoznati organizme sjevernog i južnog Jadrana, tropske morske i slatkovodne ribe kao i predstavnike europskih rijeka i jezera. S krovišta utvrde pruža se jedinstven pogled na grad Pulu i cijelu Istru, a u rovu utvrde moguće je osvježiti se na ljetnoj terasi.
www.aquarium.hr

Prvi istarski vrt leptira

Okružen čarobnom vilinskom šumom u kojoj se nalazi nekoliko stotina godina star hrast, od milja nazvan Nono, na području netaknute prirode između Bala i Krmeda nalazi se ekološki centar Eia.

Među brojnim ekološkim projektima te neobičnim građevinama kao što su kuća od slame, zemljana kuhinja i indijska sauna, posebno mjesto pripada pravom vrtu leptira.
www.eia.hr

Pulska zvjezdarnica

www.adip.hr

Aquapark Aquacolors Poreč

Novi vodeni park Aquacolors u Poreču pridružuje se popisu atrakcija istarskog poluotoka! Mjesto gdje i mali i veliki mogu u sigurnosti uživati u adrenalinskim aktivnostima smješten je 2 km južno od Poreča, u pravcu Funtane i Vrsara, u neposrednoj blizini Zelene lagune. Jedan od najmodernijih aquaparkova u Europi svoja vrata posjetiteljima otvara 16. svibnja, a u njemu možete uživati sve do konca rujna. Zaljubljenike u adrenalin oduševit će činjenica da Aquacolors Poreč nudi čak 17 različitih atrakcija, među kojima 13 tobogana i akvagana, podijeljenih na četiri vrste: adrenalinske, zabavne, relaks i one namijenjene djeci. Međusobno se razlikuju po svjetlosnim efektima, ovisno o tipu atrakcije. www.aquacolors.eu

Aquapark Istralandia

Zabavni vodeni park s 20 tobogana i 4.100 m2 vodene površine koji se prostiru na ukupno 81.000 m2 površine - to su brojke pretočene u zabavu koja vas očekuje u aquaparku Istralandia, smještenom između Brtonigle i Novigrada. Odlična geografska pozicija, blizu izlaza s auto-ceste Istarski ipsilon, čini Istralandiu pristupačnom sa svih strana istarskog poluotoka.
www.istralandia.com

Zip line

Adrenalinski doživljaj koji ćete dugo pamtiti kreće sa Zelene terase ispod Hotela Lovac u Pazinu i podijeljen je u dva dijela. Prva linija je dužine 220 m i omogućuje postizanje brzine od oko 60 - 65 km/h te za desetak sekundi stižete na drugu stranu Pazinske jame, u dvorištu Kuće za pisce gdje vas dočekuje djelatnik Zip linea. S istog mjesta kreće druga linija koja je nešto duža (280 m) i sporija, tako da nam daje dovoljno vremena da uživamo u čarima grandioznog ponora i srednjevjekovnog kaštela na njegovim liticama. Slijećemo na vidikovac iznad pećine Babina kuća.
Kontakt: romina.brum@gmail.com

Dino Park

Kročite u svijet prahistorijskih dinosaura - ne bez strahopoštovanja! Dinopark Funtana je prvi zabavni i tematski park u Hrvatskoj. Tema parka su dinosaurusi u prirodnoj veličini. U Istri su pronađeni ostaci dinosaura te su tako postali dio priče tog poluotoka. Uputite se na jedno putovanje u daleku prošlost i doživite vizualno i akustično ta neobična stvorenja koja su milionima godina vladala zemljom. Pripremite se za susret sa najjezovitijim stvorenjima tog doba.
www.dinopark.hr

Parenzana Train

Doživite jedinstveno iskustvo vožnje turističkim vlakićem Parenzana train kroz tunele i vijadukte putevima povijesne uskotračne pruge Parenzane. Uz vožnju istarskim krajolikom te posjet prekrasnim mjestima unutrašnje Istre očekuje vas i degustacija autohtonih jela i pića. Vožnja na relaciji Vižinada - Motovun te Motovun - Vižinada nazvana je “Put Velog Jože”. Uz prepoznatljiv zvižduk konduktera, zavirit ćete u povijest i oživjeti legendu Velog Jože.
Kontakt: www.parenzana.hr

Polupodmornica u Rovinju

Zavirite u morske dubine, doživite uzbuđenje, smijeh i iznenađenje. Probudite svoju maštu i opustite se u čarobnoj atmosferi podmorja. Danju ili noću, svaki put drugačije, iskustvo koje možete podijeliti uz prijatelje ili obitelj. Slike su dobrodošle i zna se da one govore više od riječi. Pohvalite se njima, kako podvodnim tako i panoramskim!
www.rovinj-semisubmarine.com

Wellness


Istarske toplice (Livade)

Uronite u svijet wellness centra Istarskih toplica, oslobodite se od svakodnevnog stresa u bazenima, opustite se u toplom i intimnom svijetu sauna, oblikujte svoje tijelo u fitness studiju i na kraju, razmazite se bogatom ponudom raznovrsnih masaža, kozmetičkih tretmana lica i tijela u beauty centru..
www.istarske-toplice.hr

Villa Cala

Slivari 15c, 52341 Žminj

+385 99 81 11 774

+385 91 12 26 845