Sport


Biciklizam

Od brdovitog sjevera do priobalja na dva kotača Od sjevera do juga, od istočne do zapadne obale Istre, na gotovo 3.000 kilometara proteže se stotinjak ucrtanih bike staza. Manje ili više uređene i ostale, još neucrtane, bike staze prekrile su Istru poput paukove mreže.

Središnja Istra

Središnja Istra ima sedam ucrtanih bike staza koje «kruže» oko glavnog istarskog grada Pazina u dužini od 230 kilometara i svaka je od njih zasebna. Ljubitelji vožnje biciklom imaju priliku vidjeti stare srednjovjekovne gradiće s prepoznatljivim crkvenim zvonicima, usamljena sela s tek ponekom oštarijom, ali brojnim prastarim rezbarijama i još starijim živim legendama koje se mogu čuti od najstarijih žitelja gradića. U mjestašcima kao da je vrijeme stalo; kao da su još živa neka davno minula vremena.

Utrka Parenzana

Biciklistička utrka OL ISTRIA MTB – Parenzana Cannondale privlači brojne domaće i strane europske bicikliste. Parenzana predstavlja najmasovniji međunarodni biciklistički susret u Istri, koji, krajem rujna, pohode svi ljubitelji biciklizma - bilo cestovnog, bilo MTB. Ova trodnevna manifestacija u sebi objedinjuje natjecateljsku MTB utrku, na kojoj redovno nastupi preko 400 natjecatelja, ali uz koju se održava i najmasovnija rekreativna biciklijada za sve uzraste, za obitelji, turiste, djecu ... na kojoj svake godine sudjeluje sve više biciklista!

Jahanje

Zaljubljenici u prirodu i avanturu zasigurno će sa strašću krenuti jašući u otkrivanje ljepota ovog jedinstvenog bisera Mediterana kao što je Istra.


Equestrian club Soko

kksoko@net.hr

Tenis

Istra je poznata i po tenisu: ima oko 430 zemljanih teniskih terena na kojima se može igrati tijekom cijele godine, a u gradu Umagu održava se i poznati ATP Tour – Croatia Open. Među tenisačima koji su dosad igrali na ATP Tour-u su i Goran Ivanišević, Thomas Muster, Andrej Medvedev, Magnus Gustafsson, Carlos Moya, Sergi Bruguera, Felix Mantilla, Emilio i Javier Sanchez ...

Teniski tereni u Pazinu

Teniski tereni Gradsko igralište Pazin
www.tkpazin.hr

Golf

Jeste li znali da je golf je jedan od najstarijih sportova u povijesti? Počeci golfa bilježe se u Škotskoj u 14. stoljeću i pretpostavlja se da su prvi igrači bili pastiri koji su na prostranim škotskim pašnjacima čuvali ovce. Kao jamice su im služile zečje rupe, a palice su izradili iz drveta.

Vježbalište Motovun-Montona
Nad igralištem moćno dominira grad Motovun-Montona, čiji toranj pruža savršen orijentir za "drive" na 6 rupi. Odlučite li se zaputiti prema Istri sa svojim golf palicama, navratite svakako u GK Motovun-Montona, jer će se igranje golfa u takvom ambijentu pretvoriti u sasvim novo iskustvo.

Kontakt osoba:
Tom Ivanković
M: +385 98 257 180

Savudrija - Crveni Vrh

Golf Club Adriatic, smješten je na Crvenom Vrhu u blizini mjesta Savudrije i grada Umaga, a dijelom je hotelskog lanca Kempinski. Smatra se kako je posebno zanimljiv zbog valovitog terena i gotovo idiličnog krajobraza kako profesionalnim igračima, tako i početnicima.
www.golf-adriatic.com

Plaže


Bile one skrovite uvalice bijelih oblutaka, manji ili veći zaljevi, ili pak stjenoviti mirisni grebeni okupani suncem, plaže Istre - djevičanski čiste i netaknute, prave su prirodne krasote. Iako ih je oduvijek bilo lakše naslikati kistom nego riječima, dovoljno je pomisliti i pred vama se već otvara prizor.

Labin/Rabac

Plaža Lanterna

Plaža se nalazi u turističkoj zoni u kojoj se nalazi turističko naselje i hoteli, a do nje ćete doći šetnjom stazicama kroz lijepu šumicu u kojoj možete pronaći zaklon od sunca.

Plaža Maslinica

Rabac je poznato turističko odmaralište s izvrsnom turističkom ponudom i prelijepim šljunčanim plažama. Plaža Maslinica je šljunčana plaža duga 500 m na kojoj se možete baviti raznim vodenim sportovima, a zbog svojih je kvaliteta nagrađena Plavom zastavom. Smještena je u okruženju brojnih hotelskih objekata i bogate mediteranske šume.

Rovinj

Plaža Uvala Lone

Uvala Lone dio je zaštićene park šume "Zlatni rt" s jednom od najposjećenijih plaža u Rovinju. Plaža je uređena i posuta šljunkom te privlači mnoge kupače, a osobito obitelji s djecom. Osim glavne plaže, mogu se naći i manje stjenovite plažice za sve one koji vole uživati u privatnosti.

Plaža uvala Veštar

Uvala Veštar nalazi se na rovinjskoj obali, od centra Rovinja je udaljena 5 km. U uvali dominira predivna šljunčana plaža koja se proteže 700 m uz obalu. Plaža je nagrađena Plavom zastavom zbog ljepote i kvalitetnih sadržaja koji se na njoj nude, kao i čistoće mora.

Poreč

Plaža Brulo

Krenete li, pješke, biciklom ili turističkim vlakom, iz centra grada južnom stranom porečke rivijere stići ćete do plaže Brulo. Smještena u blagoj mediteranskoj i zaštićenoj uvali, okružena borovima, idealna je za pravi ljetni odmor.

Plaža Bellevue

Plaža hotelskog naselja Bellevue duga je oko 250 metara. Uglavnom kamena plaža smještena je u Plavoj laguni. Do plaže možete stići uređenim putovima kroz šumarke ili šetnicom uz morsku obalu.

Villa Cala

Slivari 15c, 52341 Žminj

+385 99 81 11 774

+385 91 12 26 845